מסע ישראלי בין כרמים, זנים ונופים... יקב ויתקין הינו יקב בוטיק משפחתי הנחשב לאחד המרתקים בתעשיית היין הישראלית בזכות התמחותו בייצור יין ישראלי מקורי, והודות להיותו חלוץ הגישה הים תיכונית, כאשר כבר בשנת 2002 ייצר היקב יינות איכות מזנים כמו קריניאן, קברנה פרנק ופטיט סירה, שהיו אז זנים שלא זכו להתייחסות מתעשיית היין המקומית.
כיום, עם ביסוס מעמדו כחלוץ הזנים הים תיכוניים, ממשיכים לפתח במו"פ של היקב יינות מזנים חדשים כמו גרנאש בלאן, רוסאן, מרסלן ועוד הפתעות. ביקב מייצרים יינות ב-4 סדרות: סדרת הפרמיום "ויתקין" המורכבת מיינות זניים, סדרת הבלנדים "מסע ישראלי", סדרת יינות הקינוח, וכמובן – "שורשים" סדרת העל של היקב. מלבד 2 כרמים ניסיוניים הנטועים על אדמת כפר ויתקין, נטועים רוב הכרמים של היקב בכל קצוות הארץ. הודות לייחודו נהנה יקב ויתקין ממעמד מיוחד בקרב חובבי היין בישראל. מימיו הראשונים ועד היום צבר היקב מדליות ופרסים רבים במגוון תחרויות יין.
קיבלתי להתנסות את מארז היינות של יקב ויתקין. המארז המהודר מכיל 3 יינות משובחים, טעמנו מן היינות.הם משתבחים בין לגימה ללגימה. אהבנו במיוחד את היין "מסע ישראלי אדום". שילבנו אותו בארוחת ערב. טעמו עמוק וטעים להפליא. הוסיף מאוד לחיך של הארוחה.
להלן הפירוט המלא של היינות:
מסע ישראלי אדום 2014
הרכב זני : קריניאן, סירה, קברנה פרנק ומעט מרסלן.
הכרמים: קריניאן מגפנים בוגרות הגדל ללא השקיה לרגלי הר הכרמל, סירה וקברנה פרנק הגדלים בכרם שלנו בגליל העליון ברום של 700 מטר מעל פני הים ומעט מרסלן, זן מרתק שנוצר מהכלאת גרנאש נואר וקברנה סוביניון הגדל בכרם כפר ויתקין בסמוך ליקב.
ביקב:
הענבים הופרדו מהשזרות ללא מעיכת גרגר, והועברו לתסיסה במכלי נירוסטה נפרדים, הסירה והקריניאן עברו Pigeage (שבירת כובע הקליפות בכוח היד) מספר פעמים ביום במהלך התסיסה האלכוהולית במכלים פתוחים. הקברנה פרנק והמרסלן תססו ביחד ועברו Remontage (ערבוב) שלוש עד ארבע פעמים ביום.
הענבים הופרדו מהשזרות ללא מעיכת גרגר, והועברו לתסיסה במכלי נירוסטה נפרדים, הסירה והקריניאן עברו Pigeage (שבירת כובע הקליפות בכוח היד) מספר פעמים ביום במהלך התסיסה האלכוהולית במכלים פתוחים. הקברנה פרנק והמרסלן תססו ביחד ועברו Remontage (ערבוב) שלוש עד ארבע פעמים ביום.
לאחר שהייה של כ- 15 יום בממוצע על הקליפות נסחט כל יין והועבר לתסיסה מאלולקטית ושיקוע ראשוני במיכלים. לפני הכניסה לחביות נטעמו היינות ונבנה הממסך הראשוני, בהמשך עבר להתיישנות והתבגרות בחביות עץ אלון גדולות בעיקר בנות שנתיים ושלוש. לאחר כ- 10חודשי התבגרות נבנה הממסך הסופי והיין הועבר למילוי לאחר סינון גס בלבד, ללא כל תהליכי ייצוב.
רשמי טעימה: מסע ישראלי אדום 2014 מאופיין בצבע ארגמן סגלגל מבריק, בעל ארומות פרי אדום ושחור טרי. סיגליות, פלפל, מעט וניל ותיבול נעים של עשבי תיבול ים תיכוניים. זהו יין בעל רעננות חיונית, מורכבות טובה, גוף בינוני מאוזן וסיומת פירותית נעימה.
הקריניאן תורם ליין צבע עז ופרי עשיר הסירה לפירותיות ולפרחוניות וזני הקברנה פרנק והמרסלן– פרי שחור, תיבול וכן גוף ומבנה. זהו יין עשיר בפרי ומבנה המוכן לשתיה כבר בצעירותו.
התאמה לאוכל:
מתאים ללוות מגוון רב של מאכלים כגון בשרים צלויים בגריל, גבינות קשות ומאכלים מתובלים.
יישון והגשה: על מנת לשמור על טעמיו הפירותיים, לא עבר היין תהליכי ייצוב או הצללה, מלבד סינון גס סמוך לביקבוק. מסיבה זו הוא עלול לפתח במשך הזמן משקעים טבעיים שאינם פוגעים באיכותו.
היין מוכן לשתיה עכשווית מהנה, אך יוסיף להתפתח בבקבוק במשך ארבע עד חמש שנים מהבציר ואף יותר. כאשר מזג האוויר חם מומלץ לצנן מעט- כ30—40 דקות במקרר.
טמפרטורת הגשה מומלצת: °18-°14 | אלכ. בנפח: 13.0% | קלוריות: 72 קק"ל ל- 100גרם | מחיר מומלץ לצרכן 75 ₪
ויתקין ריזלינג 2015 - כשר
זוהי המהדורה ה-13 של יין זה המשקפת עקביות של טרואר נדיר עם שיתוף פעולה ייחודי של ידע וניסיון גרמני-ישראלי.
הרכב זני:
100% ענבי ריזלינג שנבצרו במורדות הרי יהודה.
הכרם:
לאורך ערוץ נחל עשיר בחלוקי אבן, באזור עמק האלה. הכרם, הנטוע על אדמה גירית עשירה בחלוקי נחל עם אחוז משתנה של חרסית-המעצימה את האופי הפירחוני-לימוני של היין, מניב כל שנה יבול מצומצם בעלי איכות גבוהה. בציר 2015 ייזכר באחד המאתגרים בל גלי חום כבדים וסופת אבק אחת נדירה. לשמחתנו ענבי הריזלינג נבצרו לפני תופעות אלה ואיכותם נשמרה.
ביקב:
הענבים נבצרו בבציר ידני לילי בשבוע השלישי של חודש אוגוסט והובלו ליקב עם שחר, התירוש נסחט בעדינות במסחטת ממבראנה חדישה ורק החלק של המיץ החופשי שימש ליין זה. לאחר שיקוע בטמפרטורה נמוכה הותסס המיץ הצלול ביותר בטמפרטורה קרה למשך כארבעה שבועות, בהמשך הושאר היין להתיישן על שמריו כ-4 חודשים במטרה להעשיר את המורכבות ועצמת הטעמים שלו. היין לא עבר תסיסה מאלולקטית על מנת לשמור את אופיו חד רענן ונקי.
לאחר מילוי ויתקין ריזלינג בבקבוקים אנו מקפידים להמשיך ולשמור את היין ביקב לפני שחרורו לשוק מספר חודשים נוספים על מנת לאפשר ליין להתפתח ולהגיע לאיזון הרצוי בעת השקתו.
בציר 2015 של ויתקין ריזלינג ממשיך שיתוף פעולה נדיר בין יקב ויתקין ליקב התאום הגרמני שלנו מאזור Pfalz בדרום גרמניה. במהלך הכנת היין למילוי נעשה בניית היין בהתאם לתוצאות טעימת פורום משותף שכלל את צוות יקב ויתקין בשיתוף עם יינני היקב התאום שלנוGeorg Mosbacher , סבין ויורגן וייננים נוספים מהאזור שלהם.
התוצאה- יין עשיר בארומות פרי טיפוסי לזן הריזלינג כאשכולית, משמש טרי ותפוח ירוק. הוא בעל מבנה דחוס מחד ורעננות נפלאה עם חדות טעמים מאידך, היוצרים יחדיו הרמוניה נדירה.
רשמי טעימה:
במשך תריסר שנים ויתקין ריזלינג הינו אחד מהיינות הלבנים הייחודיים והמרשימים בנוף המקומי. בציר 2015 ממשיך את הקו הסגנוני של יין זה בשנים האחרונות: עשיר בארומות הדרים, מעט ירוק, נקי, חד ואלגנטי ונאמן לאופי הזן. בטעם מתגלה חמיצות מרשימה ומינראליות מאוזנת עם בשלות מתונה. בשנה הראשונה מאופיין היין בניחוחות פרי הדר טרי כאשכוליות ולימון ליים, תפוח ירוק, פרחים לבנים ומינראליות אך בהמשך – בתנאי אכסון טובים צפויות להתפתח ארומות נוספות האופייניות לזן הריזלינג: פטרוליות, דבש ופירות לבנים.
התאמה לאוכל:
ויתקין ריזלינג 2015 הינו יין אוכל מופלא המתאים למגוון רחב של מנות החל ממבחר מאזטים בסגנון ים-תיכוני, סשימי דג נא, ניוקי מאכלי ים ושמנת, דג ים בתנור בעשבי תיבול ושמן זית ואף תבשיל אוסובוקו ביין לבן.
יין זה הינו יוצא דופן מבחינת יכולת ההתיישנות שלו בהשוואה ליינות לבנים מאזורינו ובתנאי אכסון נאותים ימשיך להתפתח ולקבל מורכבות במשך חמש עד שבע שנים משנת הבציר.
טמפרטורת הגשה מומלצת: °12-°8 | אלכ. בנפח: 11.3% | קלוריות:63.6 קק"ל ל- 100גרם | מחיר מומלץ לצרכן 95 ₪
ויתקין גוורצטרמינר 2015 Gewurztraminer- כשר
יין לבן יבש
ויתקין גוורצטרמינר – יין מרתק היוצא אחת לכמה שנים במהדורה מוגבלת. הוא גרסה יוצאת דופן של זן זה כיין יבש, חד ומורכב.
יין לבן יבש
ויתקין גוורצטרמינר – יין מרתק היוצא אחת לכמה שנים במהדורה מוגבלת. הוא גרסה יוצאת דופן של זן זה כיין יבש, חד ומורכב.
הרכב זני:
100% ענבי גוורצטרמינר שגדלו בכרמים הנטועים על אדמות גיר עם אחוז חרסית וחול משתנה
ביקב:
הענבים נבצרו בבציר ידני לארגזים קטנים בשבוע השני של חודש אוגוסט. עם הגעתם ליקב הם הופרדו מהשזרות והושארו במגע עם הקליפות למשך הלילה. בהמשך רק התירוש האיכותי ביותר נסחט בעדינות ליין זה ולאחר הצללה טבעית הועבר לתסיסה במכלי נירוסטה בטמפרטורה קרה שנמשכה כארבעה שבועות על מנת לשמור על הארומות ורעננות היין.
בהמשך הושאר היין להתיישן על שמריו כ-3 חודשים במטרה להעשיר את המורכבות ועצמת הטעמים שלו והועבר למילוי בבקבוקים לאחר סינון מוקפד.
התוצאה- יין עשיר בארומות פרי טיפוסי לזן בעל מבנה עשיר מחד ורעננות נפלאה עם חדות טעמים מאידך היוצרים יחדיו הרמוניה נדירה ויין אוכל מצוין.
רשמי טעימה:
ויתקין גוורצטרמינר מפגין כעת ארומטיות יוצאת דופן של אשכולית אדומה, פירות אקזוטיים ופירחוניות אופיינית וכן טעמים המבטאים באופן טהור את מאפייני הזן המאוזנים על ידי רעננות מצוינת.
התאמה לאוכל:
ויתקין גוורצטרמינר, בגרסתו כיין יבש, יתאים ללוות מגוון רחב של מאכלים החל ממנות עזות טעם ממטבחי המזרח הרחוק, מנות טפאס מגוונות ומתובלות וכן דגי ים בעשבי תיבול או בשרים עדינים צלויים בגריל.
היין נועד לשתייה כיין צעיר אך יישון בתנאים נאותים ידגיש טעמי פרי ודבש עמוקים.
טמפרטורת הגשה מומלצת: °12-°8 | אלכ. בנפח: 13.0% | קלוריות:72 קק"ל ל- 100גרם | מחיר מומלץ לצרכן 95 ₪
עשו לייק לעמוד הפייסבוק של הבלוג, ולא תפספסו שום פוסט!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה